Wie zijn wij?

De mensen achter Stichting ZorgVeilig.nl

Hoofdredactie
Matthijs 150Matthijs Buikema (1973) werkte voor diverse publiekstijdschriften voordat hij zich als freelance journalist specialiseerde in de gezondheidszorg. Vooral het onderwerp patiëntveiligheid heeft hem gegrepen. “Na de verhalen van patiënten vroeg ik mij af wat de impact van een medische fout eigenlijk is op de betrokken zorgverleners. Zo kwam ik erachter dat er in feite alleen maar verliezers zijn.” Buikema is auteur van de boeken Dit nooit meerOnder zeil en Hadden ze maar geluisterd.


Stef 150
Stef Verhoeven (1961) was jarenlang docent schrijven en bladenmaken op de faculteit Journalistiek van de Hogeschool Utrecht. Hij verzorgde journalistieke trainingen op talloze redacties. Daarnaast werkte hij als eind- en hoofdredacteur bij enkele tijdschriften. Sinds 2009 heeft hij een eigen mediabureau Magazines & Motivatie. “Storytelling is een krachtig middel om transparantie in de zorg te bevorderen. Deel ervaringen en leer ervan. Ik noem dat: constructieve journalistiek.”

 

Onze auteurs
Emma Boelhouwer, Karin Bos, Stef van Delft, Aliëtte Jonkers, Carla Kramer, Ingeborg Möller, Marte van Santen

Onze filmers
Kerensa Boonstra, Matthijs Buikema

Onze vaste bloggers
De Zeven Dwergen, Erica van der Schrieck-de Loos, Thera de Haan

Onze grafisch vormgever
Frank Lehman

Onze fotografen
Ed van Rijswijk, Raphaël Drent

Onze cartoonist
Sidhi Wibawa (www.denieuwevandeaap.nl)

Onze webtechneuten
Nürdhood design (www.nurdhood.com)

Onze Raad van Advies
De Raad van Advies (RvA) adviseert, inspireert en controleert de hoofdredactie, die de missie van de Stichting  ZorgVeilig.nl uitvoert. Onze RvA bestaat momenteel uit:

Benno BaksteenBenno Baksteen (1948) is oud-gezagvoerder bij de KLM en was voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV). Hij is na Pieter van Vollenhoven de eerste waaraan je denkt bij veiligheid in de breedste zin van het woord. Hij is sinds 2011 voorzitter van de adviesgroep Degas (Dutch Expert Group Aviation Safety).

Maxim FebruariMaxim Februari (1963) is rechtsfilosoof en schrijver. Hij schrijft als lid van Adviesgroep Degas over risico’s en veiligheid, rechtsprincipes en andere maatschappelijke onderwerpen. Hij publiceert romans en heeft een wekelijks een column op de opiniepagina van NRC.

Ewoud Nysingh (1958) is oud-journalist (o.a. De Volkskrant, NOVA), jurist en mediator. Hij is communicatiespecialist in de zorg en medeoprichter van de Reputatiecoaches.