Wij zijn

Matthijs Buikema twijfelde lang tussen muziek en journalistiek. Hij koos voor het laatste en schreef drie succesvolle boeken over patiëntveiligheid. Nu filmt hij al die bijzondere verhalen in de zorg. Daar past tenminste muziek bij.
matthijs@zorgveilig.nl

Jos Bus was ooit bedrijfscabaretier. Hij maakte zware thema’s licht. Tegenwoordig doet hij dat nog steeds, maar dan als communicatiestrateeg. Hij maakt cultuurveranderprogramma’s en campagnes rond mens en werk. Vooral over veiligheid en duurzame inzetbaarheid.
jos@zorgveilig.nl

Stef Verhoeven stond ooit voor de klas als docent schrijven en bladenmaken op de School voor de Journalistiek in Utrecht. Tegenwoordig staat hij voor groepen als facilitator en gespreksleider en schrijft hij vooral creatieve concepten.
stef@zorgveilig.nl

Ons netwerk

Wij werken continu en al jaren samen met een uitgebreid netwerk van zeer ervaren acteurs, trainers, ontwerpers, filmers, schrijvers, fotografen, onderzoekers en andere creatieve vakmensen.

Ons geweten

We worden bijgestaan door een wijze raad van adviseurs en inspirators:

Benno Baksteen is oud-gezagvoerder bij de KLM en was voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV). Hij is na Pieter van Vollenhoven de eerste waaraan je denkt bij veiligheid in de breedste zin van het woord. Hij is sinds 2011 voorzitter van de adviesgroep Degas (Dutch Expert Group Aviation Safety).

Maxim Februari is rechtsfilosoof en schrijver. Hij schrijft als lid van Adviesgroep Degas over risico’s en veiligheid, rechtsprincipes en andere maatschappelijke onderwerpen. Hij publiceert romans en heeft wekelijks een column op de opiniepagina van NRC.

Ewoud Nysingh is oud-journalist (o.a. De Volkskrant, NOVA), jurist en mediator. Hij is communicatiespecialist in de zorg en medeoprichter van de Reputatiecoaches.